Дистанційне навчання 29 січня
Для учнів групи 31кп
Завдання
1.Вивчити тему " Жири як компоненти їжі"
2.Підготувати презентацію з даної теми
3.Виконайте тестові вправи в робочому зошиті
Тестові
завдання з теми : «Жири як компоненти їжі»
1)
Як називається реакцію, внаслідок якої утворюються естери:
а )
гідратація б )
етерифікація в ) етерифікація
2)
Які органічні речовини називають жирами:
а )
естери високомолекулярних кислот і етанолу;
б )
естери високомолекулярних кислот і гліцеролу;
в )
естери високомолекулярних кислот і етандіолу.
3)
Які методи дослідження застосовували вчені для встановлення складу жирів:
а )
спостереження і порівняння;
б )
порівняння і узагальнення;
в )
аналіз та синтез.
4) У
природі зустрічаються жири:
а )
рослинного і тваринного походження;
б )
тільки рослинного походження;
в)
тільки тваринного походження.
5)
До складу жирів тваринного походження (твердих) входять:
а )
залишки високомолекулярних карбонових кислот насиченого складу;
б )
залишки високомолекулярних карбонових кислот ненасиченого складу;
в
)залишки низькомолекулярних карбонових кислот ненасиченого складу.
6)
До складу олії входять:
а )
залишки високомолекулярних насичених карбонових кислот;
б )
залишки високомолекулярних ненасичених карбонових кислот;
в)
залишки низькомолекулярних карбонових кислот.
7)
Жири, як і естери, вступають в реакцію:
а )
гідролізу б ) дегідратації в ) дегідрування
8 )
У промисловості гідроліз жирів при наявності лугу або соди здійснюють із метою
добування:
а )
гліцеролу б) вищих карбонових
кислот в) мила
9)
Яка реакція лежить в основі перетворення олії у твердий жир:
а )
гідрування б ) гідролізу в) дегідрування
10)
Для чого застосовують гідрований жир:
а )
для виробництва оліфи;
б )
для добування вищих карбонових кислот;
в)
для виготовлення маргарину, мила.
11)
Назвіть кислоти, що утворюють тверді та рідкі жири:
а )
гептанова, октанова, бутанова, пальмітивона;
б )
стеаринова, октанова, нонанова, олеїнова;
в )
пальмітинова, стеаринова, олеїнова, лінолева.
Немає коментарів:
Дописати коментар